Op zoek naar manuele therapie in Hilversum?

Chiropractie is de bekendste vorm van manuele therapie in de wereld. Vaak krijgen we de vraag: ‘Wat is het verschil tussen manuele therapie en chiropractie?’ Twee therapieën die veel met elkaar gemeen hebben. Wist u dat Manuele therapie zijn oorsprong heeft uit de chiropractie? Op deze pagina leest u hoe de behandelmethodes van elkaar verschillen. En waarom een keuze voor MoveWell een goede kan zijn!

Manuele therapie of chiropractie; wat is het verschil?

Wanneer er wordt gesproken over manuele therapie, dan is er sprake van een behandeling waarbij de handen worden gebruikt. Veel chiropractische technieken zijn dus een vorm van manuele therapie. Om het verschil tussen een manueel therapeut en een chiropractor te bespreken, wordt er naar de opleidingen gekeken. De studenten voor de opleiding Chiropractie volgen gedurende 5 jaar een fulltime academische opleiding. Een student Manuele Therapie volgt een deeltijdopleiding van 3 jaar.

Een chiropractor onderscheidt zich van een manueel therapeut door zijn academische opleiding. De opleiding is voor een groot deel gericht op diagnosestelling, herkenning van pathologische processen, het analyseren van röntgen- en MRI diagnostiek en de uitgebreide klinische ervaring.

De mogelijkheden bij Chiropractie MoveWell

Naast de behandelingen van chiropractoren Sten Hofstad en Lin van Gorp kunt u bij MoveWell ook terecht voor rugrevalidatie bij Lars van den Eshof. Moderne apparatuur en persoonlijke begeleiding maken het mogelijk om kleine spiergroepen te trainen. Dit kan nodig zijn wanneer u bijvoorbeeld een belastende beweeggewoonte heeft opgebouwd of een slechte houding heeft. De kleine spiergroepen ‘trekken’ u als het ware in een gezonde houding waardoor het lichaam de belasting beter kan verdelen.

Rugrevalidatie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. De behandelingen worden vergoed uit hetzelfde potje als de vergoedingen van fysiotherapie.

Wie zijn onze chiropractie specialisten?

Jarco Schol

Chiropractor

Desiree Griesel

Chiropractor

Sten Hofstad

Chiropractor

Chiropractie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?